המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
להניח בקערה את הפירות החתוכים. להוסיף יין, סירופ מייפל ולהשאיר כשעה.
לשמן תבנית. גם בצדדים.
לחמם תנור לחום בינוני של 175 מעלות.
בסיר על אש קטנה, להמיס שוקולד וחמאה ולערבב היטב. להוריד מהאש ולקרר.
בקערה נוספת לערבל היטב ביצים, סוכר וחלב. להכניס פנימה את תערובת השוקולד המקוררת ולערבב שנית.
להוסיף את הקמח, מלח ואבקת אפיה ולערבב היטב.
להכניס את התערובת לתבנית. לסנן את הפירות אך לשמור את הסירופ שנוצר בתחתית הקערה.
להניח על הבצק את הפירות המסוננים. לפזר על הפירות מעט קינמון לפי הטעם ולשפוך מעל 2 כפות מהסירופ.
לאפות כ - 30 דקות עד שקיסם הננעץ לעוגה יוצא נקי.
בזמן שהעוגה נאפית, מכינים את רוטב השוקולד. ממיסים את החמאה והשוקולד יחד בסיר קטן מעל אש קטנה ומוסיפים את שאר המרכיבים תוך ערבוב תמידי על נקודת ההרתחה הראשונית.
להוריד מהאש ולשפוך פנימה את הליקר. לערבב שנית.
עם הוצאת העוגה מהתנור לשפוך עליה את הסירופ שנשאר בקערה ומעל את רוטב השוקולד החם. לאכול חם או בטמפרטורת החדר. *ניתן להמיר את השוקולד המריר בשוקולד צ'יפס. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0