מערבבים את העוף, הביצה, השמיר, הסולת, הבצל הקצוץ, מלח ופלפל עד שנוצרת תערובת שניתן לגלגל ממנה כדורים קטנים ורכים (קצת יותר קטנים מכדורי פינג פונג). אם התערובת נוזלית מדי, מוסיפים עוד קצת סולת, אבל כדאי להשתדל להפחית עד כמה שאפשר בכמות הסולת משום שקציצות עם יותר מדי סולת תהיינה קשות.
שלב 2
0 דקות
מחממים סיר גדול ורחב. יוצקים לתוכו את השמן, מחממים ומטגנים בו את הבמיה דקה או שתיים, עד שהיא מקבלת צבע ירוק עז ומבריק. מוסיפים את השום ומטגנים אגב ערבוב עוד כחצי דקה.
שלב 3
0 דקות
יוצקים פנימה את רוטב העגבניות (זהירות, זה משפריץ!). מערבבים ומביאים לרתיחה עדינה.
שלב 4
0 דקות
יוצרים מתערובת הקציצות כדורים ומשליכים בזה אחר זה לרוטב הרותח. הרוטב חייב להיות חם מאוד, אחרת הכדורים עלולים להתפרק.
שלב 5
0 דקות
מוסיפים מים רותחים עד שהנוזל שבסיר מגיע לגובה הקציצות. ממליחים, מפלפלים ומביאים לרתיחה.
שלב 6
15 דקות
מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 15 דקות בביעבוע עדין.
שלב 7
0 דקות
מגישים עם פתיתים או ללא תוספת כלל.
שלב 1
מתוך
7
מערבבים את העוף, הביצה, השמיר, הסולת, הבצל הקצוץ, מלח ופלפל עד שנוצרת תערובת שניתן לגלגל ממנה כדורים קטנים ורכים (קצת יותר קטנים מכדורי פינג פונג). אם התערובת נוזלית מדי, מוסיפים עוד קצת סולת, אבל כדאי להשתדל להפחית עד כמה שאפשר בכמות הסולת משום שקציצות עם יותר מדי סולת תהיינה קשות.
שלב 2
מתוך
7
מחממים סיר גדול ורחב. יוצקים לתוכו את השמן, מחממים ומטגנים בו את הבמיה דקה או שתיים, עד שהיא מקבלת צבע ירוק עז ומבריק. מוסיפים את השום ומטגנים אגב ערבוב עוד כחצי דקה.
שלב 3
מתוך
7
יוצקים פנימה את רוטב העגבניות (זהירות, זה משפריץ!). מערבבים ומביאים לרתיחה עדינה.
שלב 4
מתוך
7
יוצרים מתערובת הקציצות כדורים ומשליכים בזה אחר זה לרוטב הרותח. הרוטב חייב להיות חם מאוד, אחרת הכדורים עלולים להתפרק.
שלב 5
מתוך
7
מוסיפים מים רותחים עד שהנוזל שבסיר מגיע לגובה הקציצות. ממליחים, מפלפלים ומביאים לרתיחה.
שלב 6
מתוך
7
מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 15 דקות בביעבוע עדין.
שלב 7
מתוך
7
מגישים עם פתיתים או ללא תוספת כלל.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0