הכנת הבצק: מערבבים בקערת המיקסר את החלב והשמרים ומוסיפים מעל את הקמח.
שלב 2
0 דקות
בקערה נפרדת, מערבבים בעזרת מטרפה ידנית, ביצים, מלח וסוכר. מוסיפים לקמח, לשים 5 דקות במהירות איטית.
שלב 3
0 דקות
מגבירים את מהירות המערבל ולשים 3 דקות במהירות בינונית.
שלב 4
0 דקות
מיד לאחר מכן מוסיפים את החמאה החתוכה לקוביות קטנות ומערבבים במהירות בינונית עד שהחמאה נבלעת בבצק ומתקבל בצק בעל מרקם חלק. הבצק אמור להיות מעט דביק בגמר הלישה.
שלב 5
0 דקות
עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים כ-60 דקות בטמפרטורת החדר, או עד אשר הבצק מכפיל את נפחו.
שלב 6
0 דקות
פותחים את הניילון הנצמד ובעזרת כפות ידיים פתוחות מרדדים אותו שנית ומוציאים את כל האוויר מהבצק. עוטפים בניילון נצמד שנית ומכניסים למקרר למשך 3-4 שעות, או ללילה על מנת לעבוד עם הבצק ביום המחרת.
שלב 7
0 דקות
הכנת נוגטין שקדים: מחממים מעט את הדבש. מערבבים את כל מצרכי הנוגטין בקערה עד שכל השקדים מצופים בתערובת החלבונים, הדבש והסוכר.
שלב 8
0 דקות
מחממים תנור ל-180 מעלות.
שלב 9
0 דקות
מרדדים את הבצק לעובי 1 ס"מ, מפזרים את נוגטין השקדים, מתפיחים 30 דקות.
שלב 10
0 דקות
מסדרים בתבנית (המתכון מתאים לתבנית בקוטר 26 או ל- 3 מלבניות באורך 30 ס"מ רוחב 8 ס"מ) ואופים כ-15 דקות.
שלב 11
0 דקות
הכנת הקרם: מכניסים לקערת המיקסר את השמנת המתוקה והחלב ומיד לפני תחילת ההקצפה, מוסיפים את האינסטנט פודינג. מתחילים להקציף במהירות בינונית במשך 3 דקות עד קבלת קצף יציב.
שלב 12
0 דקות
הרכבת העוגה: חוצים את העוגה שאפינו ל-2 (לאחר שציננו).
שלב 13
0 דקות
מזלפים את קרם הווניל שהקצפנו על בסיס העוגה, מכסים את הקרם בחצי העוגה עם הנוגטין שקדים.
שלב 14
0 דקות
בוזקים אבקת סוכר ומקררים.
שלב 1
מתוך
14
הכנת הבצק: מערבבים בקערת המיקסר את החלב והשמרים ומוסיפים מעל את הקמח.
שלב 2
מתוך
14
בקערה נפרדת, מערבבים בעזרת מטרפה ידנית, ביצים, מלח וסוכר. מוסיפים לקמח, לשים 5 דקות במהירות איטית.
שלב 3
מתוך
14
מגבירים את מהירות המערבל ולשים 3 דקות במהירות בינונית.
שלב 4
מתוך
14
מיד לאחר מכן מוסיפים את החמאה החתוכה לקוביות קטנות ומערבבים במהירות בינונית עד שהחמאה נבלעת בבצק ומתקבל בצק בעל מרקם חלק. הבצק אמור להיות מעט דביק בגמר הלישה.
שלב 5
מתוך
14
עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים כ-60 דקות בטמפרטורת החדר, או עד אשר הבצק מכפיל את נפחו.
שלב 6
מתוך
14
פותחים את הניילון הנצמד ובעזרת כפות ידיים פתוחות מרדדים אותו שנית ומוציאים את כל האוויר מהבצק. עוטפים בניילון נצמד שנית ומכניסים למקרר למשך 3-4 שעות, או ללילה על מנת לעבוד עם הבצק ביום המחרת.
שלב 7
מתוך
14
הכנת נוגטין שקדים: מחממים מעט את הדבש. מערבבים את כל מצרכי הנוגטין בקערה עד שכל השקדים מצופים בתערובת החלבונים, הדבש והסוכר.
שלב 8
מתוך
14
מחממים תנור ל-180 מעלות.
שלב 9
מתוך
14
מרדדים את הבצק לעובי 1 ס"מ, מפזרים את נוגטין השקדים, מתפיחים 30 דקות.
שלב 10
מתוך
14
מסדרים בתבנית (המתכון מתאים לתבנית בקוטר 26 או ל- 3 מלבניות באורך 30 ס"מ רוחב 8 ס"מ) ואופים כ-15 דקות.
שלב 11
מתוך
14
הכנת הקרם: מכניסים לקערת המיקסר את השמנת המתוקה והחלב ומיד לפני תחילת ההקצפה, מוסיפים את האינסטנט פודינג. מתחילים להקציף במהירות בינונית במשך 3 דקות עד קבלת קצף יציב.
שלב 12
מתוך
14
הרכבת העוגה: חוצים את העוגה שאפינו ל-2 (לאחר שציננו).
שלב 13
מתוך
14
מזלפים את קרם הווניל שהקצפנו על בסיס העוגה, מכסים את הקרם בחצי העוגה עם הנוגטין שקדים.
שלב 14
מתוך
14
בוזקים אבקת סוכר ומקררים.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0