המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מנפים יחד את הקמח ואת הקורנפלור.
מחממים את התנור ל-180 מעלות, משמנים את התבנית במעט מרגרינה קשה ומקמחים קלות.
מקציפים בקערת מערבל את החמאה ואת הסוכר. מוסיפים את הדבש וממשיכים להקציף עד קבלת קציפה בהירה ואוורירית.
מוסיפים גם את הביצים זו אחר זו ולבסוף יוצקים את מיץ התפוזים והליקר.
מפסיקים את פעולת המערבל ומבליעים את הקמח בתנועות קיפול רחבות בעזרת כף עץ או מרית. לבסוף מוסיפים את גרירת התפוז.
יוצקים שלושת רבעי מהתערובת לתבנית המשומנת.
מוסיפים את השוקולד המומס לרבע הנותר. מערבבים היטב ויוצקים את התערובת מעל העיסה הבהירה שבתבנית.
מבליעים את תערובת השוקולד בעזרת מזלג בתנועות מעוגלות, יוצרים "גלים" בעיסה ומעניקים לעוגה מראה שיש.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-45 דקות עד להזהבה יפה. קיסם שננעץ במרכז העוגה ויוצא יבש מסמן שהעוגה אפויה. מצננים את העוגה ומנפים מעליה מעט אבקת סוכר.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0