המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מנפים את הקמח בקערה ויוצרים גומה במרכזו. שמים בגומה את הביצים, המים והמלח. מערבבים לאט את הקמח והנוזלים בכף עץ עד שיתקבל בצק ספוגי נוזלי למחצה.
מרתיחים שש כוסות מים בסיר גדול ומתבלים במלח. טובלים כף מתכת במים רותחים, לוקחים מעט מן הבצק ומחליקים לסיר המים. הבצק אינו מחליק מן הכף בקלות ויש לחבוט את הכף בקצה הסיר כדי שיגלוש פנימה. כך ממשיכים עד סוף הבצק.
אחרי שהמים ירתחו שוב, מקטינים את האש ומבשלים את הבצקניות בסיר כ-10 דקות. על הבצקניות להיות מבושלות היטב מבפנים. יש להקפיד לא לבשל בסיר קטן מדי, או לא למלא את הסיר יתר על המידה, כדי שהבצקניות לא תדבקנה זו לזו.
מוציאים את הבצקניות מהמים ומניחים על מסננת. מגישים במרק חם. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0