המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מכינים את הבצק: מניחים את כל החומרים במעבד מזון עם להב פלדה ומערבלים לבצק אחיד. מעבירים למשטח עבודה מקומח ולשים היטב בידיים עם עוד קצת קמח (לא לדלג על שלב זה!), 3 דקות.
יוצקים שתי כפות שמן (לא שמן זית) לקערה גדולה ומעבירים לקערה את כדור הבצק. מגלגלים את הבצק בקערה כך שיצופה בשמן (כך הבצק לא יתייבש ויפתח קרום בעת ההתפחה). מכסים את הקערה במגבת נקייה או בניילון נצמד ומניחים במקום חמים ל-60 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מעבירים למקרר ומצננים 240 דקות לפחות (ואפשר גם לילה שלם).
בינתיים מכינים את המילוי: מרתיחים בסיר בינוני את החלב, חמאה, מייפל וסוכר ומערבבים היטב עד שהסוכר נמס. מסירים מהאש.
מוסיפים את הפרג ואת אגוזי המלך ומערבבים. מצננים מעט ואז מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב. שומרים במקרר.
להכנת העוגה מרדדים על משטח מקומח את הבצק הקר למלבן במידות של בערך 60 על 30 ס"מ ובעובי ס"מ אחד. מורחים בשכבה נדיבה של מילוי פרג ומשאירים שלוש צלעות של הבצק נקיות ממילוי: את השתיים הקצרות ואת זו הארוכה הרחוקה ממך.
מקפלים פנימה את שולי הבצק הנקיים שלאורך הצלעות הקצרות של המלבן (מימין ומשמאל). מגלגלים לרולדה לאורך הצלע הארוכה ממך קדימה, בכיוון הצלע הארוכה שהותרנו נקייה ממילוי. בסופו של דבר צריכה להתקבל רולדה שמנה וארוכה עם ה"תפר" למטה.
מרפדים תבנית אפייה עגולה (תחתית ושוליים) ביריעת נייר אפייה. חותכים את הרולדה לעשר או שתים-עשרה פרוסות עבות ומניחים עם הצד החתוך כלפי מטה. דוחסים כך שכל הפרוסות תיכנסנה לתבנית (הכי קל לעשות עיגול של פרוסות ואז לדחוס עוד שתיים לאמצע). אם התבנית קטנה מכדי להכיל את כל הפרוסות, ניתן לרפד בנייר אפייה עוד תבנית קטנה (למשל מיני תבנית אינגליש-קייק), ולשים בה את העודף.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך 60 דקות. ניתן למרוח את העוגה בשתי כפות חמאה מותכת לפני האפייה.
להגשה, פורסים למשולשים או מחלקים לפרחים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0