המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מנפים קמח לקערת מיקסר, מוסיפים את השמרים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים שמן, ביצים, סוכר ומלח. מערבלים עם וו לישה במהירות נמוכה עד שהבצק מתאחד.
להוסיף מים לאט לאט, עד שהבצק נפרד מהדפנות. אם הבצק דביק להוסיף קמח. מערבלים כ-10 דקות עד קבלת בצק גמיש ומבריק.
מכדררים את הבצק לכדור עגול וחלק, לפזר מעליו קמח, להניח בקערה גדולה במקום חמים ולכסות במגבת. מתפיחים כשעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מוציאים מהבצק אוויר, מכדררים לכדור חלק ומתפיחים עוד 15 דקות (לא חייבים, אפשר לדלג שלב).
מחלקים את הבצק לשלושה כדורים (כך שיהיו שלוש חלות).
מחלקים כל כדור לשלוש חתיכות שוות ויוצרים מכל חתיכה נקניק ארוך, מחברים את שלושת הנקניקים וקולעים צמה.
מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומתפיחים כרבע שעה.
מברישים את החלות בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כ-30 דקות. החלה מוכנה כשדופקים על התחתית ושומעים קול חלול.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0