המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
הכנת הבסיס: שמים בקערה את כל החומרים ומערבבים עם מזלג עד לקבלת פירורים בלבד (לא ללוש בידיים).
משטחים על תבנית בקוטר 26 ס"מ מתפרקת ואופים בחום 180 מעלות כ-20 דקות עד להזהבה.
מוצאים מהתנור ומניחים לבסיס להתקרר.
הכנת הרוטב: בקלחת קטנה שמים פטל קפוא, סוכר, לימון וחצי כוס מים.
מחממים עד לרתיחה, מוסיפים את תערובת הקורנפלור עם המים (ללא גושים) לרוטב הפטל תוך כדי בחישה. כשהרוטב מסמיך מכבים ומקררים.
הכנת המוס: ממיסים את השוקולד הלבן במיקרוגל (או בקערה חסינת חום מעל סיר עם מים רותחים - בן מארי) עד שהשוקולד נמס (אם משתמשים במיקרוגל אז בודקים לאחר דקה, היות והשוקולד הלבן נשרף מהר).
נותנים לשוקולד להתקרר כ-10 דקות, אבל שיישאר במצב נוזלי.
מוסיפים לשוקולד את גבינת המסקרפונה, ומערבבים עם כף עד שהמסה אחידה.
מקציפים את שני מיכלי השמנת המתוקה עם 4 כפות אינסטנט פודינג הווניל, ו-3/4 כוס החלב, עד לקבלת קצף יציב אך לא קשה.
מוסיפים את תערובת המסקרפונה והשוקולד הלבן לקצף השמנת המתוקה, מערבבים מעט עם המיקסר עד שהתערובות מתאחדות.
מוציאים כ-4 כפות קרם לתוך שקית זילוף חד פעמית עם צנטר/פיה בצורת פרח. את יתרת הקרם שופכים על גבי בסיס העוגה ומיישרים.
מזלפים פרחים מסביב כל העוגה.
שומרים במקרר כ-10 דקות. לאחר ההמתנה, מוציאים את העוגה ומפזרים עם כף את רוטב הפטל בתוך העוגה (לא על הפרחים).
שומרים במקרר כ-8 שעות לפחות לפני ההגשה (עדיף לילה). בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0