המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
הכנות ראשונות, חיתוך לבבות הארטישוק: מקלפים את עלי הארטישוק, חותכים את "השערות" ומנקים משאריות הגבעול. משרים עד המילוי בקערה עם מים ולימון.
מכינים תערובת מילוי: מניחים בקערה בשר טחון, עם 1/2 כפית פפריקה, 1/2 כפית מלח, 1/2 כפית כורכום, 1/2 כפית בהרט, 1/2 כפית פלפל שחור, מוסיפים בצל מגורר, פטרוזליה וכוסברה, שמן ומים. מערבבים עד קבלת תערובת אחידה. מנחים בצד.
מכינים רוטב: מחממים שמן בסיר, מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים עד שקיפות. מוסיפים תבלינים (מה שנותר לאחר הכנת המילוי) ואת האפונה. מערבבים ומטגנים כחמש דקות, יוצקים מים 3/4 מגובה הסיר.
ממלאים לבבות ארטישוק: מניחים לב ארטישוק על כף היד וממלאים בתערובת הבשר, מסובבים את כף היד, ומוסיפים בשר ומהדקים, עד שנוצרת מעין כיפה של מילוי.
מסדרים את הממולאים בסיר הרוטב, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 45 דקות. מדי פעם לבדוק ואם אין רוטב להוסיף מים. מתקבל רוטב סמיך.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0