המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
קולפים ומנקים את תפוחי העץ וחותכים לקוביות בגודל של כ 3- ס"מ, מערבבים בקערה עם מיץ הלימון למניעת השחרה.
בסיר רחב ושטוח ממיסים את החמאה ומוסיפים את שאר המרכיבים למעט המים ומבשלים תוך ערבוב מזדמן על אש בינונית-נמוכה עד להתרככות תפוחי העץ. במידת הצורך מוסיפים מעט מים.
מסירים מהאש ומצננים.
מעבירים לקערת מיקסר את כל מרכיבי הבצק, למעט המלח, ומערבלים בעזרת וו גיטרה לבצק אחיד. מוסיפים את המלח ומערבלים / לשים ממושכות כ-7-8 דקות. עד קבלת בצק רך, גמיש ומבריק.
מכסים את הקערה ומעבירים למקרר לתפיחה למשך שעה-שעתיים.
מחלקים את הבצק הקר ל 4- חלקים ומרדדים כל חלק למלבן בגודל 20 ס"מ * 25 ס"מ.
במרכז כל מלבן בוזקים פס של רבע מן המלית. משאירים 1 ס"מ נקי ללא מלית בתחילת המלבן ובסופו.
משני צידי המלית חותכים בבצק פסים אלכסוניים ברוחב של ס"מ וחצי (כ 9- רצועות מכל צד).
אופן הקליעה: מקפלים את שני קצוות הבצק הנקיים על המלית ומתחילים לקלוע את הרצועות האלכסניות - שמאל על ימין וימין על שמאל, עד לקבלת מאפה דמוי צמה.
מעבירים בזהירות לתבנית משומנת או מכוסה בנייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם שאר חלקי הבצק והמלית. (יש לשמור על רווח בין המאפים על מנת שיהיה להם מקום לתפוח).
מכסים במגבת ומתפיחים במשך כ 30- דקות וממתינים עד להכפלת הנפח.
מברישים את העוגה בביצה טרופה.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170-180 מעלות, אופים 30-25 דקות עד להזהבה.
לפני ההגשה בוזקים מעל המאפה אבקת סוכר. ניתן להמיר את החמאה במרגרינה באותן הכמויות. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0