המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
בקערת מיקסר מערבבים יחד קמח, ביצים, סוכר ומים. מוסיפים את החמאה והחלב. לשים עד שהחמאה נמסה.
מניחים להתפחה של 90 דקות.
לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, לשים את הבצק ומרדדים אותו.
ניתן להכין את העוגה במספר צורות, לדוגמא: עוגת שושנים ( לגלגל לרולדה, לפרוס לחתיכות ולהניח במגש כשהפנים של הפרוסה כלפי מעלה), רולדה (למלא את הבצק ולגלגל), קרואסונים ( לרדד את הבצק, למלא בשוקולד, לחתוך למשולשים ולגלגל), צמה ועוד.
לפי הצורה שבחרנו, נחלק את העוגה לחלקים (שני חלקים לרולדה, שלושה לצמה, שישה חלקים לקרואסונים) ונמרח כל חלק בשוקולד.
לאחר המילוי יש להשאיר להתפחה כ-30 דקות נוספות.
לאחר סיום ההתפחה השניה יש למרוח ביצה ולפזר שומשום.
להכניס לתנור לחום של 175 מעלות, למשך כ-20 דקות לרולדה ו-עשר דקות לקרואסונים, עד לאפייה מבפנים ומבחוץ.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0