מערבלים קמח ושמרים במיקסר עם וו לישה כדקה. מוסיפים מים, שמן זית, סוכר ומלח תוך כדי ערבול, לשים כ-10 דקות (לא מוותרים על זמן הלישה!), עד לקבלת בצק רך, גמיש למגע ונוח לעבודה.
שלב 2
30 דקות
מכסים את הקערה בניילון נצמד, מניחים להתפחה של 30 דקות, או עד הכפלת הנפח.
שלב 3
0 דקות
מחממים תנור לחום של 200 מעלות (במידה ויש אבן שמוט מניחים אותה בתנור).
שלב 4
6 דקות
מחלקים את הבצק לשני חלקים. מרדדים כל חלק לעיגול בקוטר 28-30 ס"מ, מברישים במעט שמן זית, ואופים את הבצק אפייה חלקית כ-6 דקות.
שלב 5
5 דקות
מערבבים בקערה ריקוטה, שום , 3/4 כמות הפרמזן, מלח ופלפל. מורחים על שני עיגולי הבצק שכבת גבינה, מפזרים פרמזן (מהכמות שהשארנו בצד).
שלב 6
0 דקות
אופים כ-8-10 דקות, עד ששולי הבצק מזהיבים (הגבינה לא צריכה להיות נמסה!).
שלב 7
0 דקות
מוציאים ומניחים מיד על הפיצה בזיליקום, חצאי עגבניות שרי, זיתי קלמטה, בצל סגול, מלח, פלפל ומעט שמן זית.
שלב 8
0 דקות
מגישים בעודה חמה.
בתיאבון!
שלב 1
מתוך
8
מערבלים קמח ושמרים במיקסר עם וו לישה כדקה. מוסיפים מים, שמן זית, סוכר ומלח תוך כדי ערבול, לשים כ-10 דקות (לא מוותרים על זמן הלישה!), עד לקבלת בצק רך, גמיש למגע ונוח לעבודה.
שלב 2
מתוך
8
מכסים את הקערה בניילון נצמד, מניחים להתפחה של 30 דקות, או עד הכפלת הנפח.
שלב 3
מתוך
8
מחממים תנור לחום של 200 מעלות (במידה ויש אבן שמוט מניחים אותה בתנור).
שלב 4
מתוך
8
מחלקים את הבצק לשני חלקים. מרדדים כל חלק לעיגול בקוטר 28-30 ס"מ, מברישים במעט שמן זית, ואופים את הבצק אפייה חלקית כ-6 דקות.
שלב 5
מתוך
8
מערבבים בקערה ריקוטה, שום , 3/4 כמות הפרמזן, מלח ופלפל. מורחים על שני עיגולי הבצק שכבת גבינה, מפזרים פרמזן (מהכמות שהשארנו בצד).
שלב 6
מתוך
8
אופים כ-8-10 דקות, עד ששולי הבצק מזהיבים (הגבינה לא צריכה להיות נמסה!).
שלב 7
מתוך
8
מוציאים ומניחים מיד על הפיצה בזיליקום, חצאי עגבניות שרי, זיתי קלמטה, בצל סגול, מלח, פלפל ומעט שמן זית.
שלב 8
מתוך
8
מגישים בעודה חמה.
בתיאבון!
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0