שמים את כל הרכיבים בקערת המיקסר ומעבדים חמש דקות. מוסיפים את המים בשלבים, הבצק צריך להיפרד מהקערה ולהיות נעים למגע ונוח לעבודה. מניחים לתפיחה של שעה.
שלב 2
0 דקות
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
שלב 3
0 דקות
בינתיים מכינים את המילוי, שיהיה מוכן מבעוד מועד.
שלב 4
0 דקות
שמים בסיר קטן שמן זית, מוסיפים את השום ומטגנים מעט (להיזהר שלא יישרף). מוסיפים פפריקה, רסק עגבניות, מלח, סוכר ומים. מבשלים 3 דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם. מקררים.
שלב 5
0 דקות
מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק בעזרת מערוך לצורה מלבנית (40 / 20). מורחים את רוטב העגבניות ומפזרים גבינת קשקבל וזיתים קצוצים.
שלב 6
0 דקות
מגלגלים בצורה מהודקת לגליל ארוך. בעזרת סכין חדה חותכים פרוסות בעובי 5 ס"מ ומניחים במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מניחים את הצד שחתכנו בצד התחתון (כך שבחלק העליון תהיה גבעה קטנה).
שלב 7
30 דקות
מורחים כל שבלול בביצה טרופה ואופים כחצי שעה או עד שהשבלולים מזהיבים.
שלב 1
מתוך
7
שמים את כל הרכיבים בקערת המיקסר ומעבדים חמש דקות. מוסיפים את המים בשלבים, הבצק צריך להיפרד מהקערה ולהיות נעים למגע ונוח לעבודה. מניחים לתפיחה של שעה.
שלב 2
מתוך
7
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
שלב 3
מתוך
7
בינתיים מכינים את המילוי, שיהיה מוכן מבעוד מועד.
שלב 4
מתוך
7
שמים בסיר קטן שמן זית, מוסיפים את השום ומטגנים מעט (להיזהר שלא יישרף). מוסיפים פפריקה, רסק עגבניות, מלח, סוכר ומים. מבשלים 3 דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם. מקררים.
שלב 5
מתוך
7
מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק בעזרת מערוך לצורה מלבנית (40 / 20). מורחים את רוטב העגבניות ומפזרים גבינת קשקבל וזיתים קצוצים.
שלב 6
מתוך
7
מגלגלים בצורה מהודקת לגליל ארוך. בעזרת סכין חדה חותכים פרוסות בעובי 5 ס"מ ומניחים במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מניחים את הצד שחתכנו בצד התחתון (כך שבחלק העליון תהיה גבעה קטנה).
שלב 7
מתוך
7
מורחים כל שבלול בביצה טרופה ואופים כחצי שעה או עד שהשבלולים מזהיבים.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0