המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שופכים לקערת המיקסר קמח שמרים, סוכר, מים פושרים, שמן זית ומערבבים במיקסר במהירות בינונית למשך 7 דקות עד שמתקבל בצק חלק מעט דביק, לקראת סוף הלישה מוסיפים מלח.
מכסים את הקערה ומשאירים לתפוח במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו, למשך כ-60 דקות.
כשהבצק תפוח, משמנים או מקמחים את הידיים כדי שהבצק לא יידבק, לשים להוצאת האוויר, ומחלקים אותו ל-2 חלקים. משטחים בעזרת הידיים כל חלק למלבן באורך של כ-28 ס"מ, רוחב כ-20 ס"מ ועובי של כ-1 ס"מ.
מניחים על כל פוקצ'ה 2 כפות גדושות של תערובת שמן ומים ויוצרים גומות בעזרת אצבעות. מפזרים מעט מלח גס, ירקות (אפשר להוסיף או לגוון עם בצל, קישוא ועוד ירקות אהובים) ועלי רוזמרין.
מכסים במגבת ומתפיחים את הפוקצ'ה כ-30 דקות נוספת.
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 225 מעלות במדף תחתון במשך 15-20 דקות בהתאם לעוצמה של התנור, עד להזהבה של הבצק.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0