להכנת הבצק: מערבבים את חומרי הבצק יחד (סולת, מלח, בורגול ושמן), ומוסיפים בהדרגה מים תוך כדי ערבוב, עד לקבלת בצק רך ודביק.
שלב 2
0 דקות
המילוי: מערבבים את חומרי המילוי היטב ולטגן במחבת ללא שמן, עד קבלת מעין פירורים. מוציאים את השמן שניגר מהבשר כמה שניתן.
שלב 3
0 דקות
יצירת הקובה: בידיים רטובות יוצרים כדור ומשטחים אותו דק על כף יד רטובה. מניחים באמצע מעט מהמילוי וסוגרים בתנועות קיפול את הבצק. מגלגלים בעזרת היד עד קבלת כדור חלק. כך להמשיך ליצור כדורים.
שלב 4
0 דקות
אפשרות קלה יותר היא לגלגל כדור, לעשות בו גומה, למלא ולסגור (קל יותר אבל הקובה יוצא יותר עבה).
שלב 5
0 דקות
הכנת הרוטב: לקלף ולחתוך לפרוסות דקות את הסלק.
שלב 6
10 דקות
לטגן בסיר גדול בצל, להוסיף לטיגון את הסלק החתוך ולטגן קלות. להוסיף רסק עגבניות, אבקת מרק עוף, פפריקה ,סוכר ומים ולבשל בערך 10 דקות.
שלב 7
0 דקות
להוסיף את כדורי הקובה, לכסות ולבשל על אש נמוכה- בינונית.
שלב 8
0 דקות
כשהקובה כמעט מוכן, לפזר בעדינות מלח לימון ולערבב בעדינות את הקובה.
שלב 1
מתוך
8
להכנת הבצק: מערבבים את חומרי הבצק יחד (סולת, מלח, בורגול ושמן), ומוסיפים בהדרגה מים תוך כדי ערבוב, עד לקבלת בצק רך ודביק.
שלב 2
מתוך
8
המילוי: מערבבים את חומרי המילוי היטב ולטגן במחבת ללא שמן, עד קבלת מעין פירורים. מוציאים את השמן שניגר מהבשר כמה שניתן.
שלב 3
מתוך
8
יצירת הקובה: בידיים רטובות יוצרים כדור ומשטחים אותו דק על כף יד רטובה. מניחים באמצע מעט מהמילוי וסוגרים בתנועות קיפול את הבצק. מגלגלים בעזרת היד עד קבלת כדור חלק. כך להמשיך ליצור כדורים.
שלב 4
מתוך
8
אפשרות קלה יותר היא לגלגל כדור, לעשות בו גומה, למלא ולסגור (קל יותר אבל הקובה יוצא יותר עבה).
שלב 5
מתוך
8
הכנת הרוטב: לקלף ולחתוך לפרוסות דקות את הסלק.
שלב 6
מתוך
8
לטגן בסיר גדול בצל, להוסיף לטיגון את הסלק החתוך ולטגן קלות. להוסיף רסק עגבניות, אבקת מרק עוף, פפריקה ,סוכר ומים ולבשל בערך 10 דקות.
שלב 7
מתוך
8
להוסיף את כדורי הקובה, לכסות ולבשל על אש נמוכה- בינונית.
שלב 8
מתוך
8
כשהקובה כמעט מוכן, לפזר בעדינות מלח לימון ולערבב בעדינות את הקובה.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0