מקלפים חלקית את החציל (כמו פסי זברה), חותכים את החצילים לפרוסות ואז לרצועות בגודל של כ-5 ס"מ.
שלב 2
0 דקות
מחממים מים בסיר ומביאים לרתיחה.
שלב 3
20 דקות
מניחים כלי אידוי מבמבוק, בגודל המתאים מעל הסיר. מניחים את רצועות החצילים אחד ליד השני (ולא מעל), סוגרים את המכסה ומאדים כ-20 דקות, עד לריכוך החצילים. נועצים מזלג ובודקים.
שלב 4
0 דקות
מוציאים את החצילים ומעבירים למסננת להגירת הנוזלים. במידת הצורך, ממשיכים כך עם פרוסות החצילים הנוספות.
שלב 5
5 דקות
במקביל שמים בסיר את כל מרכיבי הרוטב ומבשלים כ-5 דקות עד שהרוטב מבעבע ומסמיך. מסירים מהאש.
שלב 6
0 דקות
שמים את פרוסות החצילים המסוננות בקערה, ומפזרים את הרוטב כך שכל פרוסות החצילים יצופו ויספגו את הרוטב.
שלב 7
1 דקות
מפזרים מעל את פלפל הצ'ילי, שומשום ובצל ירוק, ומגישים.
בתיאבון!
*ניתן להמיר את הבצל הירוק ב-3 כפות עלי כוסברה קצוצים. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
שלב 1
מתוך
7
מקלפים חלקית את החציל (כמו פסי זברה), חותכים את החצילים לפרוסות ואז לרצועות בגודל של כ-5 ס"מ.
שלב 2
מתוך
7
מחממים מים בסיר ומביאים לרתיחה.
שלב 3
מתוך
7
מניחים כלי אידוי מבמבוק, בגודל המתאים מעל הסיר. מניחים את רצועות החצילים אחד ליד השני (ולא מעל), סוגרים את המכסה ומאדים כ-20 דקות, עד לריכוך החצילים. נועצים מזלג ובודקים.
שלב 4
מתוך
7
מוציאים את החצילים ומעבירים למסננת להגירת הנוזלים. במידת הצורך, ממשיכים כך עם פרוסות החצילים הנוספות.
שלב 5
מתוך
7
במקביל שמים בסיר את כל מרכיבי הרוטב ומבשלים כ-5 דקות עד שהרוטב מבעבע ומסמיך. מסירים מהאש.
שלב 6
מתוך
7
שמים את פרוסות החצילים המסוננות בקערה, ומפזרים את הרוטב כך שכל פרוסות החצילים יצופו ויספגו את הרוטב.
שלב 7
מתוך
7
מפזרים מעל את פלפל הצ'ילי, שומשום ובצל ירוק, ומגישים.
בתיאבון!
*ניתן להמיר את הבצל הירוק ב-3 כפות עלי כוסברה קצוצים. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0