המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מניחים את העוף בקערה גדולה או בתבנית.
טוחנים היטב בבלנדר את כל החומרים למשחה ושופכים על העוף. מוסיפים את המלח ומשהים לפחות 60 דקות .
מחממים בסיר 2 כפות שמן ומשחימים את הבצל.
מוסיפים את העוף ומבשלים כ-30 דקות. לקראת הסיום מוסיפים כוסברה קצוצה.
בסיר גדול מחממים שמן ומוסיפים פלפל, ציפורן, קינמון ועלי דפנה.
שוטפים אורז ומסננים את המים.
מוסיפים לסיר ומערבבים. מוסיפים כורכום ואבקת מרק.
מערבבים היטב ומוסיפים 3 כוסות מים חמים. מבשלים עד שרוב המים מתאדים, מוציאים מחצית מהכמות, מפזרים מעל את העוף ושכבה נדיבה של רוטב. מחזירים את האורז שהוצאנו מהסיר, מפזרים עוד רוטב, מכסים היטב את הסיר ומבשלים על אש קטנה עוד כ-20 דקות .
מורידים מהאש ומגישים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0