מוודאים היטב שכל החומרים בטמפרטורת החדר (העוגה תיכשל אם נכין אותה מחומרים קרים!).
שלב 2
5 דקות
מקציפים היטב את החמאה, הוניל והסוכר במשך 5 דקות לפחות.
שלב 3
0 דקות
בינתיים טורפים בקערה את הביצים. מוסיפים את הביצים בחמש "פעימות" למיקסר. אחרי כל פעימה מקציפים עוד דקה. זה תהליך ארוך, אבל הוא זה שיקנה לעוגה את הקלילות שלה.
שלב 4
0 דקות
מוסיפים לתערובת את הקמח (המהדרין ינפו אותו קודם) והריוויון לסירוגין, בערך רבע כל פעם. מוסיפים גם את המלח ומערבלים עד שמתקבלת תערובת אחידה (כאן דווקא כדאי לעבוד בזריזות ולערבל רק את המינימום הנדרש).
שלב 5
0 דקות
משמנים ומקמחים תבנית עגולה עם חור (קוטר 24).
שלב 6
0 דקות
יוצקים לתוכה את הבצק. מערבבים בקערה את האגוזים הטחונים, הסוכר והקינמון ומפזרים מעל פני העוגה. בעזרת כף יוצקים "גל" בתוך העוגה כך שרוב תערובת האגוזים תיבלע בתוכה (כמו בעוגת שיש).
שלב 7
60 דקות
אופים בחום של 180 מעלות 50-60 דקות, עד שסכין הננעצת בעוגה יוצאת יבשה.
שלב 1
מתוך
7
מוודאים היטב שכל החומרים בטמפרטורת החדר (העוגה תיכשל אם נכין אותה מחומרים קרים!).
שלב 2
מתוך
7
מקציפים היטב את החמאה, הוניל והסוכר במשך 5 דקות לפחות.
שלב 3
מתוך
7
בינתיים טורפים בקערה את הביצים. מוסיפים את הביצים בחמש "פעימות" למיקסר. אחרי כל פעימה מקציפים עוד דקה. זה תהליך ארוך, אבל הוא זה שיקנה לעוגה את הקלילות שלה.
שלב 4
מתוך
7
מוסיפים לתערובת את הקמח (המהדרין ינפו אותו קודם) והריוויון לסירוגין, בערך רבע כל פעם. מוסיפים גם את המלח ומערבלים עד שמתקבלת תערובת אחידה (כאן דווקא כדאי לעבוד בזריזות ולערבל רק את המינימום הנדרש).
שלב 5
מתוך
7
משמנים ומקמחים תבנית עגולה עם חור (קוטר 24).
שלב 6
מתוך
7
יוצקים לתוכה את הבצק. מערבבים בקערה את האגוזים הטחונים, הסוכר והקינמון ומפזרים מעל פני העוגה. בעזרת כף יוצקים "גל" בתוך העוגה כך שרוב תערובת האגוזים תיבלע בתוכה (כמו בעוגת שיש).
שלב 7
מתוך
7
אופים בחום של 180 מעלות 50-60 דקות, עד שסכין הננעצת בעוגה יוצאת יבשה.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0