המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מבשלים את האטריות לפי ההוראות שעל השקית ומסננים.
מזהיבים היטב את הבצל בשמן.
מעבירים את השמן והבצל לקערה עם האטריות ומערבבים. מוסיפים את הביצים, אבקת המרק והמלח ומערבבים היטב.
יוצקים שמן למחבת, כך שיגיע לגובה חצי ס"מ ומסחררים מעט במחבת כדי שגם שוליה יצופו בשמן.
מרכיבים את הקוגל: יוצקים פנימה חצי מכמות האטריות, משטחים ומסדרים מעל את קוביות החלומי (משאירים שוליים של שני ס"מ בהיקף הקוגל ללא גבינה). יוצקים מעל את החצי הנותר של האטריות. המחבת תהיה גדושה מאוד, וזה בסדר. מכסים ומבשלים חמש דקות על אש בינונית. מנמיכים ללהבה קטנה ומבשלים כך במשך 60 דקות.
לאחר שעה הופכים את הקוגל לצלחת שטוחה. מוסיפים למחבת עוד שמן ומסחררים שוב. מחזירים את הקוגל למחבת עם הצד שטוגן כבר כלפי מעלה. מבשלים ללא מכסה על אש קטנה במשך כ-30 דקות נוספות. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0