המתכון הזה נוצר עבור 20 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
אופן הכנת המילוי: לשים את כל המרכיבים בסיר קטן, לחמם עד שכל התערובת אחידה ולקרר.
אופן הכנת הבצק: שופכים לקערת המיקסר קמח שמרים, סוכר, חלמונים, חמאה מומסת, חלב ומים פושרים. מערבבים (עם וו לישה) במיקסר במהירות בינונית למשך 5 דקות עד שמתקבל בצק חלק, לקראת סוף הלישה מוסיפים מלח.
מכסים את הכלי ומניחים להתפחה כ-90 דקות, עד שהבצק רך ונעים לעבודה.
מחלקים את הבצק לשלושה חלקים, כל חלק פותחים למרובע, עובי הבצק צריך להיות כחצי ס"מ. קורצים עיגולים עם כוס (גודל העיגול יקבע את גודל האוזן המן), במרכז כל עיגול שמים כפית מהמלית, מורחים את קצוות העיגול בחלבון ששמרנו (על מנת שהבצק לא יפתח באפיה), יוצרים משולשים (את הבצק שנשאר מרדדים שוב ממשיכים ליצור עיגולים)
מעבירים את האזני המן לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, שמים בצד להתפחה כ-30 דקות.
מורחים חלבון ביצה ואופים בחום של 180 מעלות כ-30 דקות עד להשחמה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0