מבשלים את האורז: מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את האורז ומערבבים כשתי דקות. יוצקים מים (על להבה גבוהה), מערבבים ומביאים לרתיחה, מוסיפים כפית מלח ומערבבים.
שלב 2
20 דקות
מעבירים ללהבה נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות עד שהנוזלים יתאדו ומורידים מהאש. ניתן לבדוק מדי פעם.
שלב 3
0 דקות
הכנת הפירות היבשים: מטגנים באיטיות בצל על אש קטנה עד קירמול (כמו ריבה).
שלב 4
0 דקות
מוסיפים את הפירות היבשים ומערבבים כשתי דקות. מוסיפים את הסוכר והקינמון ומערבבים ולבסוף מוסיפים את המים. מערבבים כמה דקות עד שהמים יתאדו ומורידים מהאש.
שלב 5
0 דקות
ההגשה: מניחים את האורז על צלחת הגשה, ומסדרים מעל האורז, כרצועה לכל האורך, את תערובת של הפירות. אין לסדר את האורז בצלחת הגשה עגולה, יוצרים גומה באמצע האורז ומניחים את תערובת פירות היבשים בגומה, או פשוט לפזר פירות יבשים מעל כל האורז.
שלב 1
מתוך
5
מבשלים את האורז: מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את האורז ומערבבים כשתי דקות. יוצקים מים (על להבה גבוהה), מערבבים ומביאים לרתיחה, מוסיפים כפית מלח ומערבבים.
שלב 2
מתוך
5
מעבירים ללהבה נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות עד שהנוזלים יתאדו ומורידים מהאש. ניתן לבדוק מדי פעם.
שלב 3
מתוך
5
הכנת הפירות היבשים: מטגנים באיטיות בצל על אש קטנה עד קירמול (כמו ריבה).
שלב 4
מתוך
5
מוסיפים את הפירות היבשים ומערבבים כשתי דקות. מוסיפים את הסוכר והקינמון ומערבבים ולבסוף מוסיפים את המים. מערבבים כמה דקות עד שהמים יתאדו ומורידים מהאש.
שלב 5
מתוך
5
ההגשה: מניחים את האורז על צלחת הגשה, ומסדרים מעל האורז, כרצועה לכל האורך, את תערובת של הפירות. אין לסדר את האורז בצלחת הגשה עגולה, יוצרים גומה באמצע האורז ומניחים את תערובת פירות היבשים בגומה, או פשוט לפזר פירות יבשים מעל כל האורז.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0