המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שוטפים את האורז היטב תחת מים זורמים, שמים בקערה, מוסיפים מעט מלח ומשרים 120 דקות.
מסננים את השעועית ושוטפים. שמים בסיר, מכסים במים ומבשלים עד שהיא רכה. מסננים ומניחים בצד.
קולפים את הגזרים וחותכים לקוביות בגודל כ-1 ס"מ (חשוב שהקוביות יהיו בגדול אחיד ככל האפשר). מחממים חצי כוס מהשמן במחבת ומטגנים את הגזר על להבה נמוכה, עד שהוא מתחיל להתרכך ומקבל צבע עמוק. מסננים את הגזר ומניחים בצד. שומרים את השמן שנותר.
מרתיחים סיר מים עם כף שמן, הכורכום והמלח. מסננים את האורז ושוטפים. מוסיפים לסיר, מערבבים היטב ומבשלים 5 דקות. מסננים את האורז ומניחים בצד. מייבשים את הסיר.
משתמשים בשמן שנותר מטיגון הגזר ומשלימים את הכמות לשלושת רבעי כוס. מחממים את השמן בסיר ומוסיפים את הכמון, הפלפל והקינמון. מוסיפים חצי כוס מים, מנענעים את הסיר כדי לערבב את השמן והמים ומכבים את האש. מעבירים שני שליש מהנוזל לקערה.
מרפדים את תחתית הסיר (על הנוזלים שנשארו בו) בפרוסות תפוחי אדמה. לוקחים חופן מהאורז וסותמים בו את החורים שבין פרוסות תפוחי האדמה.
מערבבים את האורז הנותר עם השעועית והגזר. מניחים על תפוחי האדמה בלי להדק ומפזרים באופן שווה בתוך הסיר. נועצים ידית של כף עץ באורז במספר מקומות כדי ליצור "ארובות" לאדים. מניחים את הסיר על להבה בינונית-גבוהה, מכסים וממתינים כ- 7 דקות, עד שעולים אדים מהסיר.
יוצקים לסיר את הנוזלים שנותרו בקערה. מכסים את הסיר במכסה עטוף במגבת. מניחים מתחת לסיר רשת מתכת, ומבשלים על להבה נמוכה כ-60 דקות.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0