המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מערבבים בקערה את מרכיבי הבצק, עד לקבלת בצק אחיד.
מקמחים את משטח העבודה, ומניחים עליו את הבצק. לשים עד לקבלת בצק חלק. משמנים קערה ומניחים את הבצק, מורחים אותו במעט שמן. מתפיחים כ-45 דקות, עד להכפלת נפח.
נותנים מכת אגרוף קלה על הבצק ו-"מפילים אותו". שמים את הבצק ע"ג משטח העבודה המקומח. מפזרים את אבקת האפייה ע"ג הבצק, ומטמיעים אותה בבצק. מניחים ל-5 דקות נוספות.
מחלקים את הבצק ל-2. את החצי שלא עובדים איתו כרגע מניחים בקערה, ומכסים במגבת.
יוצרים כדורים ומכסים ל-30 דקות לתפיחה נוספת.
ניתן לאדות את ה-"באנים" בסיר אידוי מרופד בנייר פרגמנט ע"ג סיר עם מים רותחים, לכ-15 דקות או עד התייצבות הבאנים. מסדרים אותם במרווחים, כי הם תופחים.
מבשלים במחבת את חזה העוף הטחון עד שהוא משנה את צבעו ללבן. מוסיפים את הרטבים. טועמים ומתקנים תיבול. מי שאוהב חריף יותר, להוסיף עוד סרירצ'ה. ממשיכים לבשל עד להסמכת המילוי.
ניתן למלא אותם מראש במילוי, ניתן להכין לחמניות ריקות, ואז לחצות אותן ולמלא. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0