המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שוטפים את כל עשבי התיבול היטב.
קוצצים את התרד, הכוסברה, הפטרוזיליה והשמיר - עלים וגבעולים שמים בצד.
מחממים את השמן בסיר ומוסיפים בצל קצוץ עד להזהבה.
מוסיפים את הבשר הטחון, מערבבים מדי פעם עד שהבשר מקבל גוון חום.
מוסיפים 4 כוסות מים ואת גבעולי הפטרוזיליה והשמיר הקצוצים קטן, פלפל שאטה ומלח, מרתיחים ומבשלים על אש קטנה חצי שעה.
שוטפים את האורז ומשרים במי מלח 10 דקות, שוטפים ומסננים.
מוסיפים את כל עשבי התיבול לסיר התבשיל ומרתיחים לעוד 10 דקות.
מוסיפים את האורז ומערבבים. כמות הנוזלים צריכה להיות כגובה פני האורז, במידה שיש הרבה נוזלים מוציאים ושמים בצד.
מתבלים במלח לפי הטעם.
מבשלים ללא מכסה עד שהנוזלים נספגים באורז.
עושים חור בעזרת כף במרכז התבשיל ומסביבו כדי שהאדים יצאו, עוטפים את מכסה הסיר במגבת מטבח, סוגרים את הסיר ומניחים מעליו מגבת עבה או בלשון הבוכרים "קורפוצה", מבשלים על אש נמוכה כ-18 דקות.
פותחים את הסיר, מערבבים בזהירות, עושים חור בשנית במרכז הסיר ומסביבו, מכסים במכסה ומבשלים עוד 20 דקות על אש קטנה. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0