מקלפים את הבצלים, חותכים אותם בחלקם האורכי עד אמצע הבצל, ומרתיחים עם מים בסיר גדול עד שהבצל מתרכך ואפשר להסיר את הקליפות שלו.
שלב 2
0 דקות
הכנת המילוי: מערבבים את הבשר הטחון עם האורז העגול (לא צריך לבשל אותו לפני) לפי הכמות הרצויה, שופכים 3-4 כפות של רכז רימונים, 50 גרם חמוציות (ניתן לחמם אותם קצת לפני), מוסיפים כפית מלח וקורט פלפל שחור. שופכים 4 כפות מיץ לימון, חצי כוס שמן זית ומערבבים את הכל ביחד.
שלב 3
0 דקות
לאחר שהבצל מוכן, מקלפים אותו (בזהירות זה רותח), וממלאים בכל קליפה מהמילוי, ומגלגלים עד לקבלת צדפה עטופה. מניחים הכול בתוך תבנית עמוקה ורחבה בשכבות על שכבות.
שלב 4
0 דקות
לאחר מכן, לוקחים כוס סוכר וממיסים אותו במחבת עד לקבלת קרמל חום זהב (עד שזה נמס, לא לערבב כדי למנוע גושים ובזהירות לא לשרוף).
שלב 5
0 דקות
שופכים בזהירות את כל הקרמל על הבצלים הממולאים, מוסיפים בין רבע לחצי כוס מיץ לימון, כפית שטוחה של מלח, קורט פלפל שחור, 3 כפות רכז רימונים, מפזרים את 50 הגרם חמוציות שנותרו, וממלאים במים רותחים את הכל עד שהם מכסים את כל הממולאים.
שלב 6
0 דקות
מכניסים את התבנית לתנור למשך 3.5-4 שעות בחום של 180 או 200 מעלות.
בתיאבון!
שלב 1
מתוך
6
מקלפים את הבצלים, חותכים אותם בחלקם האורכי עד אמצע הבצל, ומרתיחים עם מים בסיר גדול עד שהבצל מתרכך ואפשר להסיר את הקליפות שלו.
שלב 2
מתוך
6
הכנת המילוי: מערבבים את הבשר הטחון עם האורז העגול (לא צריך לבשל אותו לפני) לפי הכמות הרצויה, שופכים 3-4 כפות של רכז רימונים, 50 גרם חמוציות (ניתן לחמם אותם קצת לפני), מוסיפים כפית מלח וקורט פלפל שחור. שופכים 4 כפות מיץ לימון, חצי כוס שמן זית ומערבבים את הכל ביחד.
שלב 3
מתוך
6
לאחר שהבצל מוכן, מקלפים אותו (בזהירות זה רותח), וממלאים בכל קליפה מהמילוי, ומגלגלים עד לקבלת צדפה עטופה. מניחים הכול בתוך תבנית עמוקה ורחבה בשכבות על שכבות.
שלב 4
מתוך
6
לאחר מכן, לוקחים כוס סוכר וממיסים אותו במחבת עד לקבלת קרמל חום זהב (עד שזה נמס, לא לערבב כדי למנוע גושים ובזהירות לא לשרוף).
שלב 5
מתוך
6
שופכים בזהירות את כל הקרמל על הבצלים הממולאים, מוסיפים בין רבע לחצי כוס מיץ לימון, כפית שטוחה של מלח, קורט פלפל שחור, 3 כפות רכז רימונים, מפזרים את 50 הגרם חמוציות שנותרו, וממלאים במים רותחים את הכל עד שהם מכסים את כל הממולאים.
שלב 6
מתוך
6
מכניסים את התבנית לתנור למשך 3.5-4 שעות בחום של 180 או 200 מעלות.
בתיאבון!
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0