המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים תנור ל-150 מעלות. משמנים את התבנית, או מרפדים בנייר אפייה.
שמים בסיר בינוני חמאה (אפשר להשתמש גם במרגרינה במקום, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון)שוקולד וסוכר. מחממים על להבה נמוכה, תוך כדי ערבוב עד שהכל נמס. עדיין לא מכבים את האש.
מוסיפים אבקת קקאו, אבקת קפה נמס, וניל ומלח ומערבבים היטב. מוסיפים בבת אחת את הקמח ומערבבים במרץ. ברגע שהקמח כולו נבלע והעיסה אחידה, מורידים מהאש. אם העיסה סמיכה וגושית, זה בסדר.
מוסיפים את הביצים אחת אחת, ומערבבים היטב אחרי כל הוספה.
יוצקים את הבלילה לתבנית ומכניסים לתנור. אופים כ-25 דקות, או עד שקיסם המוכנס למרכז העוגה יוצא טיפה רטוב, עם פירורים.
מוציאים, מצננים לגמרי, חותכים לריבועים ושומרים בקופסה סגורה. אם שומרים במקרר ומגישים קר, הטעם יהיה יותר מודגש ולח. אם שומרים בחוץ, הטעם יהיה יותר קליל ועוגתי. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0