המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
יוצקים שמנת וחלב לסיר, מוסיפים גזרים ומביאים לרתיחה. מניחים לתערובת להצטנן מעט.
מקציפים במיקסר את החלמונים עם הסוכר לקבלת קצף תפוח ובהיר.
משווים טמפרטורות: יוצקים מעט מהחלב והשמנת לתערובת החלמונים, מערבבים במהירות ומוסיפים את יתרת החלב.
מניחים את התערובת מעל בן מארי ומערבבים עד שהיא מסמיכה: היא צריכה להגיע לטמפרטורה של 85 מעלות או להיות סמיכה מספיק, כך שתכסה כף עץ ואם נעביר בה אצבע ייווצר שביל שלא יסגר.
מסננים את התערובת ומקררים אותה כמה שיותר מהר (רצוי להכניס לקערה מלאה בקרח). מכסים את הכלי ומעבירים למקפיא.
כדי שהגלידה תהיה אוורירית - יש לערבב את התערובת מדי פעם ולהחזיר למקפיא.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0