המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מכינים קרמל בסיר סוטאז' מכף אחת סוכר ושתי כפות מים על אש קטנה, ותוך כדי השגחה. כשהקרמל מקבל צבע ענברי, מוסיפים עוד 1/2 כוס מים ומערבבים. מוסיפים את השום, רוטב הדגים, השמן וחלב הקוקוס.
מסדרים על קרקעית המחבת את גבעולי הבצל הירוק במין רפסודה, שאפשר להניח עליה את הדג. מסדרים את פרוסות הדג כשהעורר כלפי מטה. הן צריכות להיות מכוסות ברוטב ממש כמעט עד למעלה. מפזרים מעל הדג את פרוסות בצלי השאלוט.
מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-45 דקות. או עד שהרוטב הצטמצם מאוד והוא סמיך, עוטף את הדג (ונורא נורא טעים).
אם אתם מצליחים, הפכו את הדג באמצע במהלך הבישול בלי להרוס אותו.
להגשה: אפשר לפזר על המנה בצל ירוק טרי ליופי וצ'ילי אדום לחריפות. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0