המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
בסיר עם תחתית כבדה, מבשלים חלמונים עם מיץ וקליפת לימון ואבקת סוכר תוך כדי ערבוב בכף עץ, עד שמתחיל לבעבע קלות ומסמיך. מצננים.
מוסיפים את החמאה בהדרגה, ותוך כדי ערבוב. מתקבל מרקם דליל יחסית, אבל אחרי קירור של שלוש שעות הוא יסמיך ויתייצב.
מרסקים פתי בר במעבד מזון, עד לקבלת פירורים דקים. מוסיפים חמאה, וכשהיא נבלעת בתערובת מוציאים מהמעבד ומהדקים את התערובת שהתקבלה לתחתית התבניות האישיות המשומנות בעזרת כף, או תחתית של כוס. מעבירים למקפיא למשך חצי שעה.
משחררים את הקלתיות הקפואות מהתבנית, ממלאים בקרם לימון, ומעבירים למקרר עד להגשה.
בקערת מיקסר נקייה ויבשה, מקציפים את החלבונים במיקסר במהירות בינונית, ורק כשנוצר קצף מוסיפים את הסוכר לאט-לאט, תוך כדי הקצפה.
מגבירים את מהירות ההקצפה למקסימום, ממשיכים להקציף במשך כ-5 דקות עד שהקצף מבריק ונוקשה.
מנפים את אבקת הסוכר, ומקפלים בזהירות למרנג עד שהאבקה נטמעת לחלוטין.
מעבירים את המרנג לשק זילוף או עורמים על קרם הלימון ביד חופשית. שורפים את המרנג בעזרת ברנר. מגישים בטמפרטורת החדר. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0