המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
חוצים את החבושים לאורך בסכין קטנה וחדה. מסירים מכל חצי את הליבה (לא זורקים אותה).
שמים את ליבות החבושים בסיר רחב. מעליהן מניחים את החבושים עם הצד החתוך כלפי מעלה.
מפזרים מעל את הסוכר, הציפורן והקינמון ויוצקים את המים.
מכסים ומבשלים על אש קטנה, עד שהחבושים מתרככים, ומחליפים את צבעם לכתום-ורוד (כ-60 דקות).
שולים את החבושים בכף מחוררת, ומניחים בקערת הגשה שטוחה.
סוחטים לתוך הסיר עם הסירופ את חצי מיץ הלימון, ומרתיחים עד שהסירופ מסמיך מעט (כ-5 דקות).
מסירים מהאש, מסננים את הסירופ מתבלינים וחרצנים, ונותנים לו להצטנן מעט.
יוצקים את הסירופ על החבושים, ושומרים במקרר לארבע שעות לפחות.
להגשה, מניחים במרכז כל חצי חבוש כף גדושה של יוגורט, ומפזרים מעל פיסטוקים קצוצים. בתיאבון! *ניתן להמיר את מקל הקינמון ב-1/4 כפית קינמון טחון. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0