המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
להכנת הבצק: שמים במיקסר את הקמח, מים פושרים, חלב, שמן זית, שמרים וסוכר. לשים את הבצק כ-5 דקות עד שהתערובת הופכת לגמישה. מוסיפים את המלח ולשים עוד 5 דקות נוספות. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים במגבת, ומתפיחים שעה-שעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו (הזמן יכול להשתנות בחורף).
אחרי שהבצק תפח, לשים אותו שוב ומחלקים אותו ל-7-8 כדורים של 100 גרם כל אחד. נותנים לכדורים לנוח מתחת למגבת במשך 20-30 דקות נוספות. על משטח עבודה, מפזרים שומשום ומרדדים כל כדור לצורת עיגול. מגלגלים את הקצוות כלפי האמצע ומהדקים היטב, כך שיתקבלו "סירות" קטנות.
ממלאים כל סירה ברוטב פרפקטו פלפלים, ומשפריצים על הקצוות מעט שמן זית, אפשר גם למרוח את השמן בעזרת מברשת. אופים בתנור שחומם מראש ל-225 מעלות טורבו במשך 8-10 דקות, עד שהבצק תופס את הצבע הזהוב והפריך. כאשר החצ'פורים יוצאים מהתנור, מכינים מקום במרכז כל "סירה" ושמים את החלמון (הצהוב) של הביצה.
מכניסים שוב לתנור למשך 3-5 דקות, בהתאם למידת העשייה הרצויה של הביצה. לאחר האפייה, מפוריים גבינת פטה על החצ'פורים, ומפזרים תיבול לפי הטעם - זעתר, סומק, וצ'ילי חריף (למעדיפים חריף).
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0