המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מפרידים את הכרוב לעלים. הנה השיטה הכי קלה: מניחים את הכרוב הפוך על משטח עבודה (עם הבסיס כלפי מעלה) וחוצבים מתוכו חרוט שמרכזו ה"גזע" הקשה המחבר את עלי הכרוב.
מניחים את הכרוב בסיר גדול עם מעט מים ומאדים. אחרי שתי דקות ניתן יהיה להסיר בקלות כמה שכבות של עלים.
מחזירים לאידוי ומסירים עוד עלים וכך עד שהכרוב "נגמר". מחזירים את העלים המפורקים, מאדים עוד קצת, כדי שהם יהיו רכים ונוחים לגלגול.
אם יש להם גבעולים עבים מאוד מסירים אותם. את הגבעולים והחרוט קוצצים ומניחים בתחתית הסיר בו יתבשלו הממולאים.
מטגנים את הבצלים בשמן. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.
מוסיפים את הפירות היבשים (אם משתמשים בצנוברים מזהיבים אותם קודם במחבת ללא שמן) ומבשלים יחד דקה. מסירים מהאש.
מוסיפים את האורז המסונן והשמיר ומתבלים במלח ובפלפל. מערבבים היטב.
ממלאים את העלים בתערובת (לא לגדוש יותר מדי! האורז עוד יתפח) ומגלגלים.
מסדרים בסיר או בתבנית אפייה, עם ה"תפר" כלפי מטה, מעל לכרוב הקצוץ.
יוצקים מעל את העגבניות, מיץ הלימון, המים והמרק. הנוזלים צריכים כמעט לכסות את הממולאים.
מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה 45 דקות.
אם בוחרים לאפות את הממולאים, מכסים ואופים בחום בינוני שעה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0