מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מניחים את חלקי העוף בתבנית. מעסים במעט שמן זית.
שלב 2
0 דקות
שופכים על הכרעיים מלח גס, כך שיכוסו לחלוטין (יוצרים להם מעין תנור בכך שמכסים את העוף ומבודדים אותו מהאויר).
שלב 3
0 דקות
מחממים את תפוחי האדמה בתנור המיקרוגל כחמש דקות לריכוך (לתפוחי האדמה לוקח יותר זמן להאפות מאשר לעוף). עוטפים את התבנית ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור.
שלב 4
0 דקות
אופים כשעתיים (תלוי בתנור), בודקים בעזרת סכין חדה (דוקרים את התפוד) אם תפוחי האדמה מוכנים.
שלב 5
0 דקות
כאשר תפוחי האדמה רכים, מוציאים את התבנית מהתנור, אך לא מכבים אותו. ממתינים קצת (המלח חם מאד) ומסירים את המלח מהעוף.
שלב 6
0 דקות
כשהעוף נקי מגרגרי המלח, מחזירים אותו לתנור והפעם ללא רדיד אלומיניום וצולים עוד כמה דקות לשיזוף.
שלב 7
0 דקות
ההגשה: מניחים בכל צלחת רבע עוף מוכן. מסירים את רדיד האלומיניום מתפוחי האדמה וחוצים כל תפוד לשניים או פורסים לפרוסות. אם רוצים, מוסיפים עוד ירקות צלויים.
שלב 1
מתוך
7
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מניחים את חלקי העוף בתבנית. מעסים במעט שמן זית.
שלב 2
מתוך
7
שופכים על הכרעיים מלח גס, כך שיכוסו לחלוטין (יוצרים להם מעין תנור בכך שמכסים את העוף ומבודדים אותו מהאויר).
שלב 3
מתוך
7
מחממים את תפוחי האדמה בתנור המיקרוגל כחמש דקות לריכוך (לתפוחי האדמה לוקח יותר זמן להאפות מאשר לעוף). עוטפים את התבנית ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור.
שלב 4
מתוך
7
אופים כשעתיים (תלוי בתנור), בודקים בעזרת סכין חדה (דוקרים את התפוד) אם תפוחי האדמה מוכנים.
שלב 5
מתוך
7
כאשר תפוחי האדמה רכים, מוציאים את התבנית מהתנור, אך לא מכבים אותו. ממתינים קצת (המלח חם מאד) ומסירים את המלח מהעוף.
שלב 6
מתוך
7
כשהעוף נקי מגרגרי המלח, מחזירים אותו לתנור והפעם ללא רדיד אלומיניום וצולים עוד כמה דקות לשיזוף.
שלב 7
מתוך
7
ההגשה: מניחים בכל צלחת רבע עוף מוכן. מסירים את רדיד האלומיניום מתפוחי האדמה וחוצים כל תפוד לשניים או פורסים לפרוסות. אם רוצים, מוסיפים עוד ירקות צלויים.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0