מכינים את רוטב הבולונז: מחממים את שמן הזית במחבת גדולה, מאדים את הבצל, הסלרי, הגזר והשום כ-5 דקות, עד להזהבה קלה.
שלב 3
0 דקות
מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים כשתי דקות. מוסיפים את העגבניות המרוסקות והתבלינים ומערבבים. מוסיפים את הטחון מן הצומח ומערבבים עד להפשרתו והפרדתו.
שלב 4
0 דקות
מנמיכים את עוצמת הלהבה ומבשלים 10 דקות נוספות.
שלב 5
0 דקות
מכינים את רוטב הבשמל: ממסים חמאה בסיר ומוסיפים קמח. מערבבים עד לקבלת משחה בהירה. מוסיפים את החלב בהדרגה תוך כדי ערבוב מהיר.
שלב 6
0 דקות
ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב כ- 10 דקות עד לקבל רוטב במרקם מעט סמיך (אם סמיך מדי, יש להוסיף חלב), מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
שלב 7
0 דקות
מרכיבים את הלזניה: שמים מעט רוטב עגבניות בתחתית התבנית, עליה מסדרים שכבה של עלי לזניה, מעליהם רוטב בולונז, מעליו את רוטב הבשמל ובסוף גבינת מוצרלה. חוזרים פעמיים נוספות על סידור השכבות ועל השכבה האחרונה מפזרים גם גבינת פרמזן. מכסים באלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כ-50 דקות.
שלב 8
0 דקות
מסירים את הכיסוי ומשחימים בתנור עוד כ-10 דקות.
שלב 1
מתוך
8
מחממים תנור ל-180 מעלות.
שלב 2
מתוך
8
מכינים את רוטב הבולונז: מחממים את שמן הזית במחבת גדולה, מאדים את הבצל, הסלרי, הגזר והשום כ-5 דקות, עד להזהבה קלה.
שלב 3
מתוך
8
מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים כשתי דקות. מוסיפים את העגבניות המרוסקות והתבלינים ומערבבים. מוסיפים את הטחון מן הצומח ומערבבים עד להפשרתו והפרדתו.
שלב 4
מתוך
8
מנמיכים את עוצמת הלהבה ומבשלים 10 דקות נוספות.
שלב 5
מתוך
8
מכינים את רוטב הבשמל: ממסים חמאה בסיר ומוסיפים קמח. מערבבים עד לקבלת משחה בהירה. מוסיפים את החלב בהדרגה תוך כדי ערבוב מהיר.
שלב 6
מתוך
8
ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב כ- 10 דקות עד לקבל רוטב במרקם מעט סמיך (אם סמיך מדי, יש להוסיף חלב), מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
שלב 7
מתוך
8
מרכיבים את הלזניה: שמים מעט רוטב עגבניות בתחתית התבנית, עליה מסדרים שכבה של עלי לזניה, מעליהם רוטב בולונז, מעליו את רוטב הבשמל ובסוף גבינת מוצרלה. חוזרים פעמיים נוספות על סידור השכבות ועל השכבה האחרונה מפזרים גם גבינת פרמזן. מכסים באלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כ-50 דקות.
שלב 8
מתוך
8
מסירים את הכיסוי ומשחימים בתנור עוד כ-10 דקות.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0