המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
הכנת הבצק:
מניחים את כל החומרים היבשים מלבד המלח בקערת מיקסר. מערבבים עם וו לישה. מוסיפים את המים בהדרגה ומעבדים כעשר דקות עד לקבלת בצק רך ומבריק. מוסיפים את המלח ומעבדים דקה נוספת.
מקמחים את הבצק ומכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת להתפחה כשעה עד שעתיים עד להכפלת הנפח.
הכנת הפלפלים:
לחצות את הפלפלים ולהניח בתבנית אפייה כשגבם מופנה מעלה. לקלות בתנור בחום של 170 מעלות למשך כחצי שעה. לצנן את הפלפלים ולהסיר את הקליפה. לחתוך לרצועות ולהניח בקערה.
הכנת הגבינה:
לחתוך את הגבינה למלבנים באורך 10 ס"מ וברוחב ס"מ.
הכנת הלחמים:
חובטים בבצק להורדת אוויר ומחלקים לחמישה עד שישה כדורים. עם ידיים משומנות ועל משטח מקומח משטחים כל כדור לעובי של 1 ס"מ לערך, מניחים על מחצית אחת חמישית-שישית מרצועות הפלפלים ומניחים כמות דומה של מלבני גבינה בולגרית מעל. משאירים שוליים של 2 ס"מ מכל צד. מקפלים מעל את הבצק ומהדקים. מפזרים קמח ומניחים בצד להתפחה תחת מגבת במגבת.
לקחת תבנית אפייה ולהניח בה חלוקי נחל או אבן שמוט. לחמם תנור לחום 220 מעלות ולחמם את האבנים לפחות לעשרים דקות
להניח את הלחם על גבי חלוקי הנחל או אבן השמוט למשך כעשר דקות או עד שהלחם משחים. (אפשר גם לוותר על שימוש בחלוקי נחל או אבן שמוט ולאפות בתבנית רגילה).
לצנן ולהגיש.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0