הכנת הבצק: מניחים את כל החומרים היבשים, מלבד המלח בקערת מיקסר. מערבבים עם וו לישה. מוסיפים את המים בהדרגה ומעבדים 10 דקות, עד לקבלת בצק רך ומבריק. מוסיפים את המלח ומעבדים דקה נוספת.
שלב 2
0 דקות
מקמחים את הבצק ומכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת להתפחה כשעה עד שעתיים, עד להכפלת הנפח.
שלב 3
0 דקות
הכנת המלית: שמים במעבד מזון את עלי הבזיליקום, הצנוברים ושיני השום. מוסיפים שמן זית, מלח ופלפל ומעבדים עד לקבלת ממרח פסטו. מניחים את פרוסות המוצרלה בקערה נפרדת.
שלב 4
0 דקות
הכנת הלחמים: חובטים בבצק להורדת האוויר, ומחלקים לחמישה עד שישה כדורים. עם ידיים משומנות ועל משטח מקומח, משטחים כל כדור לעובי של 1 ס"מ בערך, מורחים על מחצית אחת ממרח פסטו ומניחים פרוסות מוצרלה מעל. משאירים שוליים של 2 ס"מ מכל צד. מקפלים מעל את הבצק ומהדקים. מפזרים קמח ומניחים בצד להתפחה תחת מגבת.
שלב 5
0 דקות
לוקחים תבנית אפייה ומניחים בה חלוקי נחל או אבן שמוט. בחום של 220 מעלות אופים כ-20 דקות.
שלב 6
0 דקות
כשהלחם מכפיל את נפחו, מניחים על גבי חלוקי הנחל או אבן השמוט למשך 10 דקות, או עד שהלחם משחים (אפשר גם לוותר על שימוש בחלוקי נחל או אבן שמוט, ולאפות בתבנית רגילה).
שלב 7
0 דקות
לצנן ולהגיש.
בתיאבון!
שלב 1
מתוך
7
הכנת הבצק: מניחים את כל החומרים היבשים, מלבד המלח בקערת מיקסר. מערבבים עם וו לישה. מוסיפים את המים בהדרגה ומעבדים 10 דקות, עד לקבלת בצק רך ומבריק. מוסיפים את המלח ומעבדים דקה נוספת.
שלב 2
מתוך
7
מקמחים את הבצק ומכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת להתפחה כשעה עד שעתיים, עד להכפלת הנפח.
שלב 3
מתוך
7
הכנת המלית: שמים במעבד מזון את עלי הבזיליקום, הצנוברים ושיני השום. מוסיפים שמן זית, מלח ופלפל ומעבדים עד לקבלת ממרח פסטו. מניחים את פרוסות המוצרלה בקערה נפרדת.
שלב 4
מתוך
7
הכנת הלחמים: חובטים בבצק להורדת האוויר, ומחלקים לחמישה עד שישה כדורים. עם ידיים משומנות ועל משטח מקומח, משטחים כל כדור לעובי של 1 ס"מ בערך, מורחים על מחצית אחת ממרח פסטו ומניחים פרוסות מוצרלה מעל. משאירים שוליים של 2 ס"מ מכל צד. מקפלים מעל את הבצק ומהדקים. מפזרים קמח ומניחים בצד להתפחה תחת מגבת.
שלב 5
מתוך
7
לוקחים תבנית אפייה ומניחים בה חלוקי נחל או אבן שמוט. בחום של 220 מעלות אופים כ-20 דקות.
שלב 6
מתוך
7
כשהלחם מכפיל את נפחו, מניחים על גבי חלוקי הנחל או אבן השמוט למשך 10 דקות, או עד שהלחם משחים (אפשר גם לוותר על שימוש בחלוקי נחל או אבן שמוט, ולאפות בתבנית רגילה).
שלב 7
מתוך
7
לצנן ולהגיש.
בתיאבון!
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0