מערבבים בקערת המיקסר את קמח השמרים והסוכר. מוסיפים את החמאה הרכה ואת המים בהדרגה, תוך לישה בקרס לישה במהירות איטית-בינונית. ממשיכים ללוש במשך כ-7 דקות. בתום הלישה הבצק דביק, אך נמשך מהדפנות ומתאסף ברובו ככדור מסביב לוו הלישה.
שלב 2
70 דקות
זורים מעט קמח על הבצק בקערה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים 70 דקות בטמפרטורת החדר, עד שהבצק מכפיל את נפחו, ויהיה רך מאוד ופחות דביק.
שלב 3
0 דקות
לשים מעט בידיים את הבצק על משטח מקומח קלות. להשתדל להוסיף מעט קמח ככל האפשר, רק כמה שנחוץ כדי לאפשר לישה נוחה.
שלב 4
0 דקות
מחלקים את הבצק ל-24 חלקים שווים. יוצרים מכל חלק כדור, ומניחים על נייר אפייה בתבנית. משטחים מעט את הכדורים באצבעות.
שלב 5
30 דקות
מכסים את התבנית בניילון או במגבת ומשהים לתפיחה כ-30 דקות.
שלב 6
0 דקות
מברישים את הלחמניות שתפחו בחלב וזורים מעט שומשום או פרג.
שלב 7
30 דקות
אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה של 200°, כ-30 דקות, או עד שהלחמניות ישחימו מעט.
שלב 8
0 דקות
מוציאים מהתנור ומצננים על רשת.
שלב 1
מתוך
8
מערבבים בקערת המיקסר את קמח השמרים והסוכר. מוסיפים את החמאה הרכה ואת המים בהדרגה, תוך לישה בקרס לישה במהירות איטית-בינונית. ממשיכים ללוש במשך כ-7 דקות. בתום הלישה הבצק דביק, אך נמשך מהדפנות ומתאסף ברובו ככדור מסביב לוו הלישה.
שלב 2
מתוך
8
זורים מעט קמח על הבצק בקערה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים 70 דקות בטמפרטורת החדר, עד שהבצק מכפיל את נפחו, ויהיה רך מאוד ופחות דביק.
שלב 3
מתוך
8
לשים מעט בידיים את הבצק על משטח מקומח קלות. להשתדל להוסיף מעט קמח ככל האפשר, רק כמה שנחוץ כדי לאפשר לישה נוחה.
שלב 4
מתוך
8
מחלקים את הבצק ל-24 חלקים שווים. יוצרים מכל חלק כדור, ומניחים על נייר אפייה בתבנית. משטחים מעט את הכדורים באצבעות.
שלב 5
מתוך
8
מכסים את התבנית בניילון או במגבת ומשהים לתפיחה כ-30 דקות.
שלב 6
מתוך
8
מברישים את הלחמניות שתפחו בחלב וזורים מעט שומשום או פרג.
שלב 7
מתוך
8
אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה של 200°, כ-30 דקות, או עד שהלחמניות ישחימו מעט.
שלב 8
מתוך
8
מוציאים מהתנור ומצננים על רשת.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0