לחצת על קישור של צד שלישי ואתה עומד לעזוב את דף האינטרנט bishulim.il. אנא שים לב שאין לנו שליטה על פלטפורמות צד שלישי אלה ואיננו תומכים או מקבלים כל אחריות או חבות לגביהן, לרבות התוכן שלהן או הפונקציות שלהן. לכן, האינטראקציה שלך עם פלטפורמות אלה היא על אחריותך בלבד. איננו מקבלים אחריות על פלטפורמות צד שלישי אלה ועל התנאים וההגבלות שלהן. מידע נוסף בתנאי השימוש שלנו כאן
המתכון הזה נוצר עבור 16 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מתאים לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ. מכינים את הבצק: מערבלים במיקסר עם וו לישה קמח שמרים, סוכר, מלח, חלב, ביצים וחמאה רכה, כ- 5 דקות לקבלת בצק רך.
מוסיפים את החמאה בהדרגה וממשיכים ללוש עד שהיא נטמעת בבצק.
אוספים את הבצק בידיים מקומחות ומעבירים לקערה משומנת.
מכסים במגבת ומתפיחים כ-90 דקות או עד להכפלת הנפח כמעט.
מכינים את המלית: מחממים סוכר חום וחמאה עד קבלת תערובת אחידה ומצננים היטב. מוסיפים קינמון ומערבבים.
מכינים את הקרמבל: מערבבים 50 גרם סוכר חום, 60 גרם קמח, ו-60 גרם חמאה בעזרת קצוות האצבעות עד לקבלת פירורים בגודל לא אחיד, עוטפים בניילון ושומרים במקפיא.
ממלאים את הבצק ואופים: מרדדים את הבצק למלבן בגודל 35*40 ס"מ, מורחים אותו בתערובת הקינמון, מפזרים תפוחים ופירורי קרמבל. מהדקים/מדביקים את תפוחי העץ והקראמבל.
חותכים את העלה לחמש-שש רצועות ברוחב 5 ס"מ, מהדקים/מדביקים שוב את תפוחי העץ והקראמבל.
מגלגלים רצועה אחת כמו שבלול. מניחים אותו באמצע התבנית. מגלגלים רצועה שנייה סביב השבלול וכך ממשיכים הלאה למילוי התבנית כולה. בינתיים הבצק תופח. מתקבל מאפה בצורת שושנה.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
אופים את המאפה במשך 40 דקות או עד שהוא זהוב וקיסם שננעץ בו יוצא נקי.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 1