המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
מכינים את המלית: מחממים מחבת יבשה (ללא שמן) על להבה בינונית וקולים בה צנוברים עם כף פפריקה עד להזהבה. מצננים.
מחממים שמן זית במחבת נקייה. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שקיפות. מוציאים בכף מחוררת לצלחת בצד.
מוסיפים את הבשר ומטגנים, תוך כדי פירור במזלג, עד שהוא מחליף את צבעו.
מחזירים את הבצל, מערבבים ומטגנים עוד 2 דקות.
מוסיפים את התבלינים, את התימין ואת רוטב הבסיס ומערבבים. מעבירים לקערה.
מוסיפים את הפירות היבשים ואת הצנוברים הקלויים. מערבבים ומקררים היטב.
בזמן שהמלית מתקררת, מכינים את הבצק: מכניסים את כל חומרי הבצק - תערובת שמרים, ביצה, מים פושרים, מלח, סוכר ושמן זית לקערת מיקסר עם וו לישה ולשים כ-5 דקות (ניתן גם בידיים), עד לקבלת בצק נוח לעבודה ונעים למגע.
מניחים את הבצק מכוסה, במקום חמים, למשך כ -60 דקות, עד שיכפיל את נפחו.
מרכיבים ואופים: מניחים את הבצק על משטח מקומח בקורנפלור. מרדדים את הבצק למלבן, באורך 30 ס"מ ובעובי ½ ס"מ, כשהצלע הרחבה לכיוון שלנו.
מסדרים את המלית לאורך השליש התחתון של הבצק בצד שקרוב אלינו. בעזרת סכין חד חורצים חריצים בחלק החשוף של הבצק, בלי להגיע לשוליים. מגלגלים את הבצק לרולדה. סוגרים את הרולדה לעיגול.
משמנים את התבנית ומניחים את המאפה בתוכה. מתפיחים כ- 60 דקות עד שהמאפה מכפיל את נפחו.
מברישים את המאפה בחלמון מעורבב במים ומפזרים שומשום מעל.
אופים בתנור כ-35 דקות.
ב-10 הדקות האחרונות של האפייה, מורידים את התבנית לחלק התחתון של התנור (לא בתחתית). מגישים חם. *מתאים לתבנית סיר פלא מתפרקת בקוטר 26 ס"מ
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0