המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מכניסים לקערת המיקסר את התערובת ומוסיפים את הסוכר. מתחילים בערבול איטי, ותוך כדי מוסיפים חמאה רכה, ביצים וחלב.
ממשיכים בערבול אטי עד להתאחדות החומרים.
מוסיפים את המלח. ממשיכים ללוש כ-6-4 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש.
בידיים משומנות יוצרים מהבצק כדור ומחזירים לקערה.
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כשעה.
מחממים את התנור ל-180 מעלות.
מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. מרפדים 2 תבניות אינגליש קייק בנייר אפייה (למאפים אישיים: משמנים תבנית 12 שקעים במעט שמן קנולה).
פורסים ניילון נצמד על משטח העבודה ועליו מפזרים מעט קורנפלור. מרדדים כל חלק למלבן בעובי של כחצי ס"מ (כדי לעבוד בנוחות עם הבצק יש לקמח את הידיים ואת משטח העבודה בקורנפלור).
מורחים כל חלק בממרח שוקולד, אגוזים ופיסטוקים.
מגלגלים את הבצק לאורכו (לרולדה) ומניחים בתבנית. למאפים אישיים: ניתן לחתוך את הרולדה לשושנים ולסדר בתבנית שקעים.
מתפיחים מכוסה במקום חמים כחצי שעה.
מורחים את המאפים בביצה טרופה ואופים 20 דקות, עד שהמאפים משחימים מלמעלה ומלמטה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0