המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
פורסים את החצילים ולהבריש אותם ב-2 כפות שמן משני הצדדים. לסדר בתבנית ולצלות ולהשחים.
לבשל את תפוחי אדמה במים מלוחים עד שהם כמעט מוכנים. מצננים ופורסים לפרוסות.
לחמם שמן בסיר לטגן הבצל והשום, אך לא להשחים, מוציאים ושומרים בצד. לאותה מחבת להוסיף השמן והבשר הטחון ולטגן ולערבב עד שהבשר משנה צבעו ונפרד לפירורים.
להעביר לקערה, להוסיף רסק עגבניות, ביצים, בצל ושום מטוגנים ששמרנו ותבלינים.
מכינים רוטב בשמל: להמיס מרגרינה להוסיף קמח ולערבב עד שנספג במרגרינה ומתחיל לבעבע. להוריד מהאש ולהוסיף מים ואבקת מרק עוף. לערבב עד שאין גושים ולבשל תוך בחישה עד להסמכה. מתבלים במלח, פלפל לבן ואגוז מוסקט טחון.
מרכיבים מוסקה: לשים בתבנית חצי מכמות החצילים ומעל חצי מכמות תפוחי האדמה, מתבלים במעט מלח ופלפל. מסדרים מעל את תערובת הבשר, מכסים בשכבת תפוחי אדמה וסוגרים בשכבת החצילים. יוצקים מעל את רוטב הבשמל ומיישרים לשכבה אחידה וחלקה.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 30-45 דקות, או עד שהבשמל מזהיב ומתייצב.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0