לשים את העגבניות בקערה גדולה ולשפוך לתוכה מים רותחים עד לכיסוי.
שלב 2
0 דקות
להמתין 10 דק' ולהתחיל לקלף את הקליפה - היא מתקלפת בקלות.
שלב 3
0 דקות
לחרוץ שלושה חריצים עמוקים בכל עגבנייה ולסחוט ממנה את כל המיץ החוצה.
שלב 4
0 דקות
מבשלים את העגבניות ללא המיץ. לחתוך לחתיכות גסות, לשים בסיר גדול ולפזר מעל את שיני השום. להוסיף כף אחת גדושה של פפריקה מתוקה, כף אחת של מלח ורבע כוס שמן.
שלב 5
0 דקות
להניח על להבה גבוהה עם מכסה. העגבניות מוציאות המון נוזלים ולכן הלהבה חייבת להיות גבוהה על-מנת שהנוזלים יתאדו.
שלב 6
0 דקות
חייבים להקפיד על ערבוב תכוף של כל כמה דקות כדי שהתבשיל לא יחרך וידבק לתחתית הסיר.
שלב 7
0 דקות
כשרוב הנוזלים מתאדים, מורידים את הסיר מהגז ומועכים את העבניות בממחה תפו"א, עד שמתקבל מרקם קטיפתי.
שלב 8
0 דקות
מחזירים את הסיר לגז ומוסיפים את הפלפלים ואת הפפריקה שנותרה. שופכים את השמן הנותר, תוך כדי ערבוב טוב טוב ומנמיכים ללהבה נמוכה אך שהסיר יהיה עדיין בכיריים הגדולות שבגז, לעוד עשר דקות.
שלב 1
מתוך
8
לשים את העגבניות בקערה גדולה ולשפוך לתוכה מים רותחים עד לכיסוי.
שלב 2
מתוך
8
להמתין 10 דק' ולהתחיל לקלף את הקליפה - היא מתקלפת בקלות.
שלב 3
מתוך
8
לחרוץ שלושה חריצים עמוקים בכל עגבנייה ולסחוט ממנה את כל המיץ החוצה.
שלב 4
מתוך
8
מבשלים את העגבניות ללא המיץ. לחתוך לחתיכות גסות, לשים בסיר גדול ולפזר מעל את שיני השום. להוסיף כף אחת גדושה של פפריקה מתוקה, כף אחת של מלח ורבע כוס שמן.
שלב 5
מתוך
8
להניח על להבה גבוהה עם מכסה. העגבניות מוציאות המון נוזלים ולכן הלהבה חייבת להיות גבוהה על-מנת שהנוזלים יתאדו.
שלב 6
מתוך
8
חייבים להקפיד על ערבוב תכוף של כל כמה דקות כדי שהתבשיל לא יחרך וידבק לתחתית הסיר.
שלב 7
מתוך
8
כשרוב הנוזלים מתאדים, מורידים את הסיר מהגז ומועכים את העבניות בממחה תפו"א, עד שמתקבל מרקם קטיפתי.
שלב 8
מתוך
8
מחזירים את הסיר לגז ומוסיפים את הפלפלים ואת הפפריקה שנותרה. שופכים את השמן הנותר, תוך כדי ערבוב טוב טוב ומנמיכים ללהבה נמוכה אך שהסיר יהיה עדיין בכיריים הגדולות שבגז, לעוד עשר דקות.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0