המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
להכנת הפיתות - מערבבים במיקסר או בקערה את הקמח, שמרים, מים חמימים, מלח וסוכר, ולשים עד לקבלת בצק אחיד. מכסים ומתפיחים לשעה או עד הכפלת הנפח.
מחלקים את הבצק ל-10 חלקים ומכדררים. מתפיחים לעוד 10 דקות.
משטחים עם היד כל כדור ומרדדים לעובי של חצי ס״מ עד ס״מ. מחממים מחבת על חום נמוך-בינוני, מניחים את הפיתות וכל 10-20 שניות הופכים צד. הפיתות לאט, לאט יקבלו צבע ויתנפחו. כשהפיתה נפוחה ובצבע יפה מוציאים.
להכנת הפלפלים – מכניסים פלפלים ירוקים חריפים לתנור לחום של 200 מעלות טורבו ל-15-30 דקות, עד שהם מקבלים צבע יפה. מוציאים, שמים בקערה ומכסים עם ניילון ל-10 דקות לאידוי. מקלפים מהם את הקליפה, קוצצים ומתבלים במעט מלח ומיץ לימון לפי הטעם. מומלץ להכין במקביל לפיתות.
להכנת החציל – חותכים את החציל לקוביות, ממליחים ונותנים לו להגיר נוזלים כ-15 דקות. סופגים ממנו את המים שיצאו ומכניסים לטיגון עמוק עד קבלת צבע זהוב ויפה. מוציאים לנייר סופג. מומלץ להכין במקביל לפיתות.
להכנת הפלאפל - שמים בקערה את תוכן שקית הפלאפל, מוזגים את המים, מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים וממתינים 8 דקות. מרטיבים את הידיים ומכדררים 10 כדורים (או בעזרת כלי הכנת פלאפל).
מטגנים בשמן עמוק עד קבלת צבע זהוב ויפה.
פותחים פיתה, ממלאים בתוספות אהובות ובכדורי הפלאפל.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0