מרוקנים בעזרת כף פריזיאן את האגסים הקלופים. מחממים בסיר רחב ושטוח את המים, היין, הדבש ומקל הקינמון. ברגע הרתיחה מוסיפים את האגסים ומבשלים משני הצדדים במשך חמש דקות לערך במטרה שיתרככו, אך לא יותר מידי שמא יתפוררו. במידה והם לא רכים דיים אחרי חמש דקות אפשר להשאירם מספר דקות בסיר מכוסה כאשר האש אינה דולקת.
שלב 2
0 דקות
מוציאים את האגסים לפיירקס, ממלאים כל אגס בתמרים, משמשים ומעט אגוזים.
שלב 3
0 דקות
מערבבים את כף הפודינג במים קרים, שופכים לסיר הרוטב ומערבבים כל העת עד לרתיחה בלבד. יש לכבות מיד ברגע הרתיחה על מנת שלא יווצרו גושים. לשפוך את הרוטב הסמיך על האגסים, לפזר אגוזים, לעטוף בניילון ניצמד ולקרר למשך לילה לפחות.
שלב 4
0 דקות
טיפים מיוחדים: המעדן חגיגי ומתאים כקינוח בסעודת חג או לאירוח. רצוי להגיש בקערית אישית עם מעט קצפת או כדור גלידה. מומלץ להכין מספר ימים מראש כי הטעם משתבח אחרי 2-3 ימים.
שלב 1
מתוך
4
מרוקנים בעזרת כף פריזיאן את האגסים הקלופים. מחממים בסיר רחב ושטוח את המים, היין, הדבש ומקל הקינמון. ברגע הרתיחה מוסיפים את האגסים ומבשלים משני הצדדים במשך חמש דקות לערך במטרה שיתרככו, אך לא יותר מידי שמא יתפוררו. במידה והם לא רכים דיים אחרי חמש דקות אפשר להשאירם מספר דקות בסיר מכוסה כאשר האש אינה דולקת.
שלב 2
מתוך
4
מוציאים את האגסים לפיירקס, ממלאים כל אגס בתמרים, משמשים ומעט אגוזים.
שלב 3
מתוך
4
מערבבים את כף הפודינג במים קרים, שופכים לסיר הרוטב ומערבבים כל העת עד לרתיחה בלבד. יש לכבות מיד ברגע הרתיחה על מנת שלא יווצרו גושים. לשפוך את הרוטב הסמיך על האגסים, לפזר אגוזים, לעטוף בניילון ניצמד ולקרר למשך לילה לפחות.
שלב 4
מתוך
4
טיפים מיוחדים: המעדן חגיגי ומתאים כקינוח בסעודת חג או לאירוח. רצוי להגיש בקערית אישית עם מעט קצפת או כדור גלידה. מומלץ להכין מספר ימים מראש כי הטעם משתבח אחרי 2-3 ימים.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0