המתכון הזה נוצר עבור 30 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שמים את הקמח, הסוכר והמלח במעבד מזון עם להב פלסטיק. מוסיפים את קוביות החמאה (אפשר להשתמש גם במרגרינה, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון) ומעבדים כשתי דקות לתערובת פירורית.
מוסיפים את השמן, הביצים והמים וממשיכים לעבד עוד כשתי דקות לבצק רך.
בשלב הזה אפשר לשמור את הבצק במקרר עטוף בניילון, או להכין מיד את המקלות.
מחממים תנור ל-190 מעלות.
על משטח מקומח קלות, יוצרים מהבצק חבלים בעובי ס"מ אחד (אם הבצק מאוד דביק, מטפלים בו בידיים מקומחות).
חותכים את החבלים למקטעים באורך שמונה עד עשרה ס"מ ומסדרים אותם בתבנית מרופדת על גבי נייר אפייה.
מברישים את המקלות בחלבון וזורים מעט שומשום (או כל ציפוי אחר לפי הטעם).
אופים כ-20 דקות, עד שהמקלות משחימים קלות.
מאחסנים בכלי אטום לאחר צינון מלא.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 1