המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
אפשר להשתמש בחומוס טרי או משומר (לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון) אם משתמשים בגרגירי חומוס טריים, יש להשרות במים למשך הלילה ובבוקר לסנן ולשטוף. להעביר את הגרגירים לסיר, לכסות במים, לבשל כ-60 דקות ולסנן.
מאדים את הבצל והשום בשמן הזית, עד שמתרכך. מוסיפים את הדלעת, מערבבים היטב כשתי דקות ומוסיפים ליטר וחצי מים. מבשלים עד שמתרכך, כ-30 דקות.
מרסקים בבלנדר יד בתוך הסיר, עד לקבלת מרקם חלק.
מוסיפים את גרגרי החומוס ואת כל התבלינים (אבקת מרק, אגוז מוסקט, כורכום, מקל קינמון, מלח ופלפל), ומבשלים עוד כ-15 דקות, עד לאיחוד כל הטעמים.
ניתן להגיש בתוספת 2 כפות חלב קוקוס, כוסברה קצוצה, בצל ירוק או נבטי חמניות, אבל גם ללא התוספות זה מרק עשיר בטעמים ומשביע.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0