המתכון הזה נוצר עבור 5 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים את התנור ל-200 מעלות. מערבבים את פרחי הכרובית, הכרישה והסלרי עם שלוש כפות שמן זית, חצי כפית מלח ומעט פלפל שחור גרוס טרי. משטחים בתבנית אפייה וצולים כ-60 דקות, עד שהירקות מתרככים והם מזהיבים היטב.
שמים שתי כפות שמן זית בסיר גדול ומחממים על להבה בינונית. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים כ-5 דקות, עד שהבצל הופך לשקוף.
מוסיפים לסיר את הירקות הצלויים, תפוחי האדמה, הטימין, שבבי הצ'ילי, הציר (ניתן להשתמש גם בציר עוף, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון), חלב הקוקוס וכפית מלח ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-10 דקות ברתיחה עדינה, עד שתפוחי האדמה מתרככים.
טוחנים את המרק בבלנדר, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. מגישים עם זילוף של שמן זית ובצל ירוק כבוש.
מומלץ להגיש את המנה בתוספת בצל ירוק כבוש בסגנון קוריאני. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0