המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מכינים את ממרח עלי סלק: מנקים את עלי הסלק מהגבעולים הלבנים ומשאירים רק את החלק הירוק. שוטפים היטב ומייבשים.
מטגנים כ-10 דקות את העלים במחבת עם מעט שמן, עד ליצירת מחית ירוקה. (יודעים שזה מוכן כשהשמן מקבל את הצבע הירוק של העלים). בזמן הטיגון מוסיפים מעט מלח.
בסיר נפרד מטגנים את הבצל הקצוץ עם שמן עד להזהבה.
מוסיפים את הבשר החתוך, מחית עלי הסלק, השעועית הלבנה ומים עד לחצי קיבולת הסיר. מתבלים במרק העוף, פלפל שחור ומעט סוכר, ומביאים את התבשיל לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים כ-60 דקות.
מוסיפים סוכר, תפוחי אדמה ושום כתוש. ממשיכים לבשל על אש קטנה עוד 120 דקות. המהדרין משאירים את הסיר למשך לילה שלם על פלטת שבת. בסמוך להגשה, טועמים ומשלימים מלח לפי הטעם. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0