המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מכינים את הקובה: מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הבשר ומקפידים לפורר אותו עם מזלג כל הזמן. כשהבשר משחים - מוסיפים את המים החמים ומבשלים בסיר (מכוסה) עד שהמים מתאדים והבשר מתרכך. מתבלים באבקת מרק, פלפל ובהרט ומורידים מהאש.
מרטיבים את פרוסת הלחם במים וסוחטים. לשים אותה ביחד עם הסולת, השמן, הקמח והמרגרינה. מתבלים באבקת מרק ומוסיפים את המים, עד שנוצר בצק.
יוצרים מהבצק כדורים קטנים (גודל של מישמש) ומכסים במגבת לחה.
לוקחים כדור בידיים רטובות (שלא ידבק) ועושים בו גומה קטנה. ממלאים את הגומה בכף מתערובת הבשר שהכנו קודם. דוחסים היטב. מושכים מהקצוות את שארית הבצק, מכסים וצובטים כדי לנעול. מגלגלים אותו קצת ביד הרטובה בלי לשבור, כדי להחזיר לו את הצורה העגלגלה והחלקלקה שלו. ככה חוזרים ומכינים את הבצק עד שיש לנו כ-15 קובות קטנות בערך.
מכינים את המרק: בסיר גדול מאוד משחימים את הבצל במעט שמן. מוסיפים את מרק העוף.
מקלפים את הסלק והלפת, חותכים לפרוסות ומוסיפים ביחד עם כל העשבים הקצוצים לסיר גדול.
כותשים את שיני השום ומוסיפים לסיר יחד עם רסק העגבניות.
מביאים לרתיחה. מערבבים ב-3/4 כוס מים את הסוכר וסוחטים לשם גם את הלימון, מוסיפים למרק.
מביאים שוב לרתיחה ומכניסים (בזהירות גדולה) את הקובות לתוך המרק בעזרת כף (על מנת שלא יתפרקו). מבשלים ברתיחה בערך 45 דקות נוספות.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0