המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
בקערה בינונית מערבים בשר עם 3 כפות רוטב סויה, שמן שומשום, בצל ירוק ושורש ג'ינג'ר. מעבירים לכלי אחסון ומשהים במקרר עד לשימוש.
בסיר קטן מחממים סוכר חום עם רבע כוס מים, עד שנוצר קרמל בקצוות. מוסיפים שלוש כפות סויה. מביאים לרתיחה, מערבבים ומורידים מהאש.
מכניסים את האספרגוס (ניתן להשתמש גם באפונת שלג, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון) לקערה קטנה, שופכים חצי ליטר מים רותחים מעל, ומשהים חצי דקה. מסננים.
בווק על אש גבוהה מחממים את השמן. מוסיפים את הקישואים ומקפיצים כשתי דקות. מוסיפים את הפלפלים וממשיכים להקפיץ על אש גבוהה, עוד שתי דקות. מוסיפים את אפונת השלג והנבטים ומקפיצים דקה.
מוסיפים את שאר רוטב הסויה ומעט מציר העוף וממשיכים לחמם על אש גבוה כשתי דקות נוספות. אם הירקות יבשים מדי מוסיפים עוד מהציר.
במחבת פסים גדולה או מחבת רגילה מחממים שתי כפות שמן ומטגנים את נתחי האנטריקוט 4 דקות מכל צד (תלוי בגודל הנתח וברמת הצריבה המועדפת, למידת עשייה מדיום מומלץ כארבע דקות).
מוסיפים את הרוטב ומביאים לרתיחה.
מוציאים את נתחי האנטריקוט מהמחבת ומניחים על קרש חיתוך. חותכים כל סטייק לפיסות בעובי של חצי ס"מ.
מגישים את נתחי האנטריקוט על מצע הירקות המוקפצים כשהם חמים ויוצקים מעל רוטב סויה חם שנשאר במחבת.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0